Jef Holland: Aanbevelingen PTA leiden tot betere taxaties

Jef Holland reageert op de stelling dat de 28 aanbevelingen van PTA leiden tot betere taxaties, tijdens Het Nationale Taxatiecongres 2013 van DTZ Zadelhoff.

Stelling: De 28 aanbevelingen van PTA leiden tot betere taxaties

Reactie Jef Holland: Het zal uit de toekomst moeten blijken of dat zo is. Ik zou er eigenlijk van uit gaan dat het eerder leidt tot transparantie ten aanzien van rapportages. Als dat inzichtelijk wordt gemaakt hoe de taxateur tot zijn taxatiewaarde is gekomen en the black box die vaak in de taxatie zit inzichtelijker wordt gemaakt. En je daar eigenlijk de kwaliteit van de taxatie verbetert. Niet zozeer de waarde, de uitkomst van de taxatie verbetert. Weliswaar zijn er natuurlijk ook aanbevelingen gegeven over het proces van taxeren en over de educatie van taxeren en die zouden natuurlijk wel kunnen leiden dat taxateurs beter opgeleid worden en dat het uiteindelijk wel tot een betere taxatiewaarde zou kunnen leiden.

Bekijk hier nog een video waarin Jef Holland reageert op de vraag hoe aanbevelingen tot een nieuwe gedragscode kunnen leiden.


Laat uw ervaring, mening en/of visie horen en praat mee over dit Duidelijk. bericht

Voeg uw eigen reactie toe

Vertel ons uw mening!