125801494

Naar Boedapest of Praag? Huurmarkten vergeleken

Voor negen Europese markten, waaronder Hamburg, München, Barcelona en Dublin, blijkt nu het ideale moment te zijn voor huurders om opnieuw te onderhandelen over de huurprijs van hun kantoor. In Budapest en Praag zijn de huurprijzen zelfs al twee jaar stabiel.

Dat blijkt uit de DTZ Rental Wave, een concept dat DTZ recent introduceerde in een van haar internationale rapporten. In dit rapport, dat kantoorgebruikers helpt een besluit te nemen over (her)huisvesting, zijn 34 zeer uiteenlopende markten in Europa met elkaar vergeleken (download het DTZ Rental Wave rapport aan het begin van dit artikel).

Dalers en stijgers
Hoewel de eurozone het over het algemeen moeilijk heeft, toont de DTZ Rental Wave een gemêleerd beeld. Door de beperkte economische groei dalen de huurprijzen in Madrid, Milaan en Kiev. In opkomende markten, zoals Boekarest, is voldoende vraag en stijgen de huurprijzen. Hetzelfde geldt vanwege economische groei voor Scandinavische landen.

Huurprijzen over vijf jaar
De huurprijzen in Europa gaan volgens de DTZ Rental Wave de komende vijf jaar gemiddeld met 1,6% per jaar stijgen. Londen en Moskou zijn groeimarkten, ook al zijn deze locaties nu al erg kostbaar. De verwachting is dat de huurprijzen daar stijgen met respectievelijk 5,6% en 4,2% per jaar, met de grootste stijging aan het eind van de periode van vijf jaar.Laat uw ervaring, mening en/of visie horen en praat mee over dit Duidelijk. bericht

Voeg uw eigen reactie toe

Vertel ons uw mening!