Occupier Metrics

Lease Accounting Tool: maak uw eigen internationale benchmark

Nieuwe boekhoudregels zorgen vanaf 2019 voor belangrijke wijzigingen voor beursgenoteerde vastgoedgebruikers. Nu alle huurcontracten (voor vastgoed, maar ook voor auto’s en apparatuur van waarde) op uw balans komen te staan, is het meer dan ooit tevoren zaak om de mogelijkheden van uw portefeuille te onderzoeken. Om de impact van keuzes voor aan- of verhuur te illustreren biedt Cushman & Wakefield een uniek hulpmiddel: de lease accounting tool. Deze digitale tool (online 24/7 toegankelijk) combineert marktkennis met workplace strategy.

Met ruim 9.000 gebruikers in 100 landen heeft Global Occupier Metrics, waar deze tool onderdeel van uitmaakt, inmiddels zijn waarde bewezen. Het enige open platform op de markt geeft met een paar muisklikken inzicht. Door gegevens van de Nederlandse vastgoedmarkt af te zetten tegen de standaard van een buitenlandse stad maakt u uw eigen benchmark. In welke stad bent u geïnteresseerd? Huurt u er boven de marktprijs? Wat zijn de kosten per werkplek? Hoeveel m2 heeft u nodig voor het aantal werkplekken dat u in gedachten heeft? Hoe staat het met de bankgarantie en huurvrije periode? Wat is usable en wat is rentable? Ook mag u juridische gegevens en richtlijnen op het gebied van duurzaamheid verwachten. Nu vastgoed steeds meer gecentraliseerd wordt aangestuurd, is dit soort informatie onontbeerlijk voor een succesvolle businesscase.

De Portfolio Tool brengt bijvoorbeeld verborgen leegstand in kaart, geeft inzicht in lokale markten en krijgt elk kwartaal een update, zodat u altijd verzekerd bent van de meest recente relevante gegevens en stelt u in staat uw kosten te benchmarken met peers uit de industrie. U kunt uw volledige portefeuille uploaden voor een snelle scan: waar zou u nog meer kunnen huren en tegen welke voorwaarden zou dat gunstig kunnen uitpakken? Welke locatie is interessant voor uw veranderende organisatie? Of is het juist verstandiger om vastgoed af te stoten om een besparing te realiseren? De lease accounting tool is geschikt voor zowel IFRS als US GAAP en helpt u het beste financiële resultaat van uw beslissing te bepalen.

Lees meer of download de tool op occupiermetrics.comLaat uw ervaring, mening en/of visie horen en praat mee over dit Duidelijk. bericht

Voeg uw eigen reactie toe

Vertel ons uw mening!