Cover-MSATW-2017-shutterstock_525746689-1024×672

De drivers van de winkelstraat

Met alle nieuwe technologieën en concepten is de retailsector niet eerder zo dynamisch en vernieuwend geweest. Vooral in lifestyle, wellbeing en food & beverage wordt een enorme groei waargenomen. Maar de marges van retailers staan onder druk; correcte vastgoedinformatie die op het juiste moment aan wordt geboden is belangrijker dan ooit. In het rapport Main Streets Across the World zet Cushman & Wakefield 451 topwinkelstraten naast elkaar als basis voor een analyse van vastgoedtrends. Met als meest in het oog springende conclusie: verandering is de nieuwe constante.

De toekomst voor retailvastgoed ziet er goed uit. Toerisme en groeiende populaties zorgen voor een constante stroom winkelend publiek. Tegenstellingen lijken momenteel echter naast elkaar te bestaan: hoe kan de Amerikaanse economie jaarlijks groeien, terwijl winkels in een rap tempo sluiten? Hoe kan wereldwijd de huur stijgen, terwijl er niet eerder zoveel leegstand was in winkelstraten en winkelcentra? Dit is gerelateerd aan de explosieve groei van online verkopen. Fysieke winkels staan voor de uitdaging om de consument, die weinig tijd heeft en veel keus gewend is, aan te trekken. Winkelstraten en winkelcentra moeten veel meer bieden dan alleen winkels om consumenten te blijven trekken.

Er ontstaat steeds meer overlap tussen webwinkels en fysieke vestigingen, wat de gewenste vastgoedondersteuning van retailers doet wijzigen. Merken kiezen vaak voor minder, maar grotere winkels in grotere steden, waarbij flagship stores steeds belangrijker worden. Juist de populariteit van online winkelen heeft het belang van deze flagships doen toenemen. Consumenten eisen beleving en gemak: ze verwachten in elke fysieke winkel een unieke ervaring en persoonlijke benadering. Retail functioneert daardoor niet meer geïsoleerd, maar als deel van een groter geheel: consumenten zoeken plekken op waar ze kunnen winkelen, werken en ontspannen. Hierdoor vervagen de grenzen tussen de traditioneel gescheiden vastgoedsectoren van kantoren, winkels, logistiek en leisure.

Lees meer in het rapport Main Streets Across the World van Cushman & Wakefield.Laat uw ervaring, mening en/of visie horen en praat mee over dit Duidelijk. bericht

Voeg uw eigen reactie toe

Vertel ons uw mening!